Iz obrazovanja

Odabrana 62 filma za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

23.07.2024 14:53 ZAGREB, 23. srpnja 2024. (Hina) - Za službenu selekciju Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koji će se održati od 10. do 14. rujna u Karlovcu, odabrana su 62 filma u  kategorijama igranog, animiranog, dokumentarnog filma i slobodnog stila.
Filmovi u konkurenciji dolaze iz 19 zemalja, a izabrani su između njih 1569 prijavljenih iz 103 zemlje. "Ovaj globalni doseg pokazuje koliko je univerzalan jezik filma i što festivalski program znači za mlade srednjoškolske filmaše i njihove vršnjake", ističe se u najavi organizatora, Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Natjecateljski program bit će prikazan u prostoru Kina Edison, dok popratni program donosi radionice, okrugle stolove, filmska druženja i zabavne sadržaje. 

Članovi selekcijske komisije bili su Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije te doktorica filmologije, filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije i redateljica Dinka Radonić. Svake večeri besplatne filmske projekcije će se održavati na drugoj lokaciji uz karlovačke rijeke, a popis odabranih filmskih naslova i program moći će se naći na službenoj stranici frff.com.hr.