Iz obrazovanja

Otvorena 15. ljetna škola filma Gunja "Josip Krunić" “

23.07.2024 09:12 GUNJA, 23. srpnja 2024. (Hina) - Web-serijom „Videobox“ u ponedjeljak navečer otvorena je 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica. 
To su igrani, dokumentarni i animirani film, press radionica, radionica radio-igre, analogne fotografije, glazbenog spota i glazbene produkcije sa zvučnim eksperimentima. U večernjim satima, u Novom kinu Osmijeh, prikazat će se brojni hrvatski filmovi kao što su: Frka (Svebor Mihael Jelić), Polako nikuda (Damir Čučić), Tamna komora (Marinko Marinkić), Niska trava (David Gašo), 1001 noć (Rea Rajčić), Čovjek koji nije mogao šutjeti (Nebojša Slijepčević) i Sveta obitelj (Vlatka Vorkapić). Jedan dan u ponudi će biti turski dječji film, a zadnji dan, 27. srpnja, street art umjetnik iz Zagreba Mario Miličić/Mane Mei održat će  radionicu u sklopu projekta „Ulična umjetnost na periferiji“.  

Škola se zatvara projekcijom filmova nastalih na radionicama. Ljetnu školu, koja je otvorena u atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“, organiziraju Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja. Službeno ju je otvorio načelnik Gunje Anto Gutić izrazivši zadovoljstvo što je Škola u nazivu dobila dodatak Josip Krunić, po čovjeku koji je odgojio brojne generacije i uveo ih u svijet filma. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan. Polaznici koji nisu iz Gunje će, kao i uvijek, biti smješteni po obiteljskim kućama.