Iz obrazovanja

Počeli radovi na proširenju Češkog vrtića vrijedni 755 tisuća eura

02.07.2024 08:25 DARUVAR, 1. srpnja 2024. (Hina) - Češki dječji vrtić Ferde Mravenca u Daruvaru zahvaljujući proširenju kapaciteta od lipnja sljedeće godine moći će primiti 32 mališana više temeljem projekta rekonstrukcije, adaptacije, nadogradnje i opremanja vrijednih 755 tisuća eura.

Početku radova na vrtiću u ponedjeljak su nazočili gradonačelnik Damir Lneniček, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek, predstavnici Saveza Čeha u RH i Zdenka Kutil, ravnateljica Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca. Prijavitelj projekta je Grad Daruvar, prijavu je pripremala Razvojna agencija Daruvar, a cilj projekta je povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Daruvara.

"Djeca su smještena u sedam odgojno-obrazovnih skupina, četiri za djecu jasličkog i tri vrtićkog uzrasta. Dogradnjom vrtićkog dijela sa južne strane broj djece povećava se za 20, a u rekonstruiranom dijelu dobit će se jedan dnevni boravak te će se povećati broj djece u jaslicama za 12", istaknuo je gradonačelnik Lneniček. Istaknuo je i da će se tim projektom riješiti problem nedostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Daruvaru, ali i problem s prekapacitiranim dnevnim boravcima za mališane.