Iz obrazovanja

Vinkovci: Radovi na prvom dječjem vrtiću nakon 40 godina

18.07.2024 07:35 VINKOVCI 17. srpnja 2024. (Hina) - Vinkovci će iduće godine, izgradnjom dječjeg vrtića Mali princ, prvog gradskog vrtića koji se gradi nakon 40 godina, dobiti novih 176 vrtićkih mjesta.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je u srijedu pri obilasku radova kako je cilj da se svakom djetetu osigura mjesto u vrtiću. Do sada je napravljeno 20 posto predviđenih radova za koje se očekuje da budu gotovi do proljeća iduće godine, kada će vrtić primiti predviđenih 176 djece.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar kazala je kako će se otvaranjem vrtića Mali princ smanjiti pritisak na ostale gradske vrtiće, među kojima dio ide u proširenje, kako bi mogli primiti svu zainteresiranu djecu. 

Voditeljica projekta Kristina Jukić iz Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca rekla je da će se dogradnjom postojećih dječjih vrtića osigurati dodatnih 80 mjesta.

S kapacitetom Malog princa Vinkovci bi tako dobili novih oko 270 od potrebnih oko 500-tinjak mjesta u gradskim vrtićima, koje trenutačno pohađa oko 600-tinjak mališana. Projekt Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića Mali princ s kuhinjom u gradu Vinkovcima ukupne je vrijednosti preko 2,9 milijuna eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648 eura. Projekt je financiran putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.